Forum
Onsdagskryss v.49
Inlägg
-
Sista
12 dec, 2023 av Lena E 2 -
PJäs på rutan
11 dec, 2023 av Morgan F 2 -
Upprustad
11 dec, 2023 av Alf-Ingvar M 5 -
hjälp
9 dec, 2023 av Mary B 5 -
Guk och blå/Last
8 dec, 2023 av Maja W 4 -
Ge stryk?
7 dec, 2023 av Michaa C 3 -
Lät förstå?
7 dec, 2023 av Catharina E 2 -
Fångar musslor
6 dec, 2023 av Nilla S 2 -
Börjar bli gammal...men...
6 dec, 2023 av Thomas H 8 -
Sjönamn
6 dec, 2023 av Sukru D 2 -
behöver lite hjälp
6 dec, 2023 av Angelo R 6 -
Behov av hjälp
6 dec, 2023 av Britt-Marie E 3 -
Sista
6 dec, 2023 av Sten H 3 -
Trollerinummer
6 dec, 2023 av Charlotte R 3 -
sista
6 dec, 2023 av Stefan Å 5 -
Två frågor
6 dec, 2023 av Agnes N 1 -
Konserverad
6 dec, 2023 av Jenny S 7
Onsdagskryss v.49 > Konserverad
-
-
-
-
Charlotte R
Ja det konserverar ju jättebra... Not! Irriterande att de så ofta är lite på sniskan.
6 dec, 2023 -
-
-
Charlotte R
Därför att det inte är en konserveringsmetod utan en tillagningsmetod. Söker man hittar man diverse definitioner. En del menar att koka in är synonymt med koka ihop, alltså reducera. Möjligt att en del kallar värmekonservering för att koka in, men... Skulle möjligen kalla det en konserverad inläggning.
6 dec, 2023
På kökssvenska är att koka in att koka nåt i en smaksatt lag som ofta kokas ihop och får följa med och stelna till gelé. Tänk på inkokt lax eller inkokt strömming t.ex. Inte ett dugg konserverat. -
Karl-Axel Edén
Hermetisering eller inkokning är en äldre konserveringsmetod där man kokar livsmedlet i en burk med gummiring i locket så att mikroorganismer kväses och hålls ute genom det vakuum som bildas.
13 dec, 2023
https://sv.wikipedia.org/wiki/Hermetisering