Per-Anders Strömberg

Själevad

Lösta kryss: 9434 | Korrekt lösta: 9172 (97,2%)

Folkskollärare i grunden. Vidareutbildad i Matte och NO. Har jobbat större delen av tiden på mellanstadiet, men avslutade karriären med först fem år på högstadiet i Ma, En och No + datakunskap och som dataansvarig, och till sist tre år på gymnasiet på Teknikprogrammet.

Är väldigt vetgirig och är ganska allmänbildad. En yrkesskada? Är också väldigt tävlingsinriktad och ger mig inte förrän jag har löst ett korsord. Har stor hjälp av NE på nätet och Google samt en speciell korsordsvän. Ärvde mitt intresse för korsord av min far.

I övrigt är jag intresserad av allt mellan himmel och jord. Djur och natur, särskilt fåglar. Fysik och teknik. Idrott och all möjlig sport. Har också tävlingsseglat. Foto. Geografi. Svenska språket och dess dialekter och naturligtvis korsord.

Men min stora passion är dock körsång, som jag hållit på med i 37 år nu.
Särskilt kul är att få sjunga solo. Har fått åka och sjunga i 10 olika Europeiska länder och på en 3 veckors turné i USA. Sommaren 2006 blev det Barcelona. Nu i sommar bar det iväg till Wien, Österrike.

I min ungdom spelade jag klarinett (jazz) i ett pojkband och i en kammarorkester. Fick bl.a. spela solo i "Ack Värmeland du sköna" för dåvarande Statsminister Tage Erlander. En handskada satte stopp för vidare spel på min kära klarinett.

Nu när du ändå är här kan du väl skriva några rader!Grattis Per-Anders! Du har vunnit två Minitriss i SökOrd v.29.

22 jul

Grattis Per-Anders! Du har vunnit två Minitriss i Kors & Tvärs v.3.

21 jan
Peter M

Grattis i efterskott!

8 sep, 2018

Per-Anders StrömbergTack! :-)

19 sep, 2018
Yvonne R

Jag vill tacka dig för all hjälp jag fått. Avslutar nu mitt medlemskap på Korsord.se. Tycker de är nonchalanta och inte svarar på mail eller annat som vi vill ha rättat. //Yvonne R

23 mar, 2018

Per-Anders StrömbergDet var ju synd! Men du fortsätter väl att lösa kryss? Ha det så bra!

25 mar, 2018
Peter M

Hej! Min kör Decibel planerar en körresa den 5-6 maj, mest troligt till Ö-vik. Vet du någon bra konsertlokal med bra akustik?

15 mar, 2018

Per-Anders StrömbergJa, vi brukar sjunga i Pingstkyrkan. Annars finns ju också kyrkan i Själevad, eller stadskyrkan.

20 mar, 2018

Peter MVi kommer till Arnäs kyrka i morgon kväll!

4 maj, 2018

Per-Anders StrömbergVad synd att jag missade er. Upptäckte inte förrän sent igår kväll att du skrivit här. Får ju ingen avisering när det skrivs under "Start". Går nästan aldrig in på den fliken. Själv hade jag en mäktig musikupplevelse igår kväll i Pingstkyrkan. "Örnsköldsvik tar ton", med över hundra deltagande musiker och körer inför fullsatt lokal. Du skulle ha skrivit under privat meddelande.

10 maj, 2018
Anne-Marie K

Hej! Tur att vi har med dig här på forumet!

23 jan, 2018

Mest lösta kryss