Per-Anders Strömberg

Själevad

Lösta kryss: 10076 | Korrekt lösta: 9791 (97,2%)

Folkskollärare i grunden. Vidareutbildad i Matte och NO. Har jobbat större delen av tiden på mellanstadiet, men avslutade karriären med först fem år på högstadiet i Ma, En och No + datakunskap och som dataansvarig, och till sist tre år på gymnasiet på Teknikprogrammet.

Är väldigt vetgirig och är ganska allmänbildad. En yrkesskada? Är också väldigt tävlingsinriktad och ger mig inte förrän jag har löst ett korsord. Har stor hjälp av NE på nätet och Google samt en speciell korsordsvän. Ärvde mitt intresse för korsord av min far.

I övrigt är jag intresserad av allt mellan himmel och jord. Djur och natur, särskilt fåglar. Fysik och teknik. Idrott och all möjlig sport. Har också tävlingsseglat. Foto. Geografi. Svenska språket och dess dialekter och naturligtvis korsord.

Men min stora passion är dock körsång, som jag hållit på med i 37 år nu.
Särskilt kul är att få sjunga solo. Har fått åka och sjunga i 10 olika Europeiska länder och på en 3 veckors turné i USA. Sommaren 2006 blev det Barcelona. Nu i sommar bar det iväg till Wien, Österrike.

I min ungdom spelade jag klarinett (jazz) i ett pojkband och i en kammarorkester. Fick bl.a. spela solo i "Ack Värmeland du sköna" för dåvarande Statsminister Tage Erlander. En handskada satte stopp för vidare spel på min kära klarinett.

Nu när du ändå är här kan du väl skriva några rader!Grattis Per-Anders! Du har vunnit två Minitriss i Onsdagskryss v.31.

5 aug

Grattis Per-Anders! Du har vunnit två Minitriss i Måndagskryss v.4.

27 jan

Mest lösta kryss