Korsord, Sudoku och tävlingar på nätet

Gratiskryss

Veckokryss

Decemberkryss

Arkivkryss

Dagliga sudoku

Dagliga kakuro

Guldmedlem

Per-Anders Strömberg

Själevad Senast inloggad: Igår 22:29

Folkskollärare i grunden. Vidareutbildad i Matte och NO. Har jobbat större delen av tiden på mellanstadiet, men avslutade karriären med först fem år på högstadiet i Ma, En och No + datakunskap och som dataansvarig, och till sist tre år på gymnasiet på Teknikprogrammet.

Är väldigt vetgirig och är ganska allmänbildad. En yrkesskada? Är också väldigt tävlingsinriktad och ger mig inte förrän jag har löst ett korsord. Har stor hjälp av NE på nätet och Google samt en speciell korsordsvän. Ärvde mitt intresse för korsord av min far.

I övrigt är jag intresserad av allt mellan himmel och jord. Djur och natur, särskilt fåglar. Fysik och teknik. Idrott och all möjlig sport. Har också tävlingsseglat. Foto. Geografi. Svenska språket och dess dialekter och naturligtvis korsord.

Men min stora passion är dock körsång, som jag hållit på med i 37 år nu.
Särskilt kul är att få sjunga solo. Har fått åka och sjunga i 10 olika Europeiska länder och på en 3 veckors turné i USA. Sommaren 2006 blev det Barcelona. Nu i sommar bar det iväg till Wien, Österrike.

I min ungdom spelade jag klarinett (jazz) i ett pojkband och i en kammarorkester. Fick bl.a. spela solo i "Ack Värmeland du sköna" för dåvarande Statsminister Tage Erlander. En handskada satte stopp för vidare spel på min kära klarinett.

Nu när du ändå är här kan du väl skriva några rader!Meddelande + Lägg till vän

Lösta kryss

8183

Korrekt lösta

7963 (97,3%)
Cigbritt S

Hej Per-Anders! Visst var det fel i oktobers Pusselkryss! Jag skrev ju att det var fel på ordet semesterlag "semetserlag" , och du höll med. Jag löste färdigt och skickade in. Sedan ändrades krysset så jag fick fel på min lösning. Jag protesterade och har fått svar att de inte har gjort någon ändring i pusselkrysset , däremot i Sportkrysset. Vad säjer du?

6 nov 14:00
Karin P

Hej! Det går inte att komma in på ditt inlägg i Forum. Kanske kan man inte ha en siffra i början av en rubrik. Hursomhelst, det kan ju inte bli 100% längre eftersom en lösningruta försvann vid korrigeringen. Jag funderade också på det förut. Har du försökt att skicka in?

10 okt 16:19

Per-Anders StrömbergHej Karin! Har inte fått någon avisering om att du skrivit här. Inte så ofta man går in på sin startsida. Det är nog procenttecknet som ställer till det. Har inte försökt skicka in.

11 okt 09:34
Börje Bodin

blir det cutten? eller putter?

6 aug 16:37

Per-Anders StrömbergPUTTER

22 aug 09:25

Grattis Per-Anders! Du har vunnit blomstercheckar värde 100 kr i Historiekryss - jun.

1 jul
Leif-Åke Å

tjänner du tjejen,

11 jun 00:28
Leif-Åke Å

det finns en i uppsala som är från Själevad- sofia samuelsson gått på nolaskolan är på faceebook

25 maj 22:38
Åsa J

Hälsning från mig i Trondheim! Nu är min moster Monica Sundin och Mamma på vinresa. Så härligt dom har det! Önskar dig fina dagar och en härlig påsk! :-) Kram

1 apr 20:44

Grattis Per-Anders! Du har vunnit fyra Minitriss i SökOrd v.51.

26 dec, 2016
Leif-Åke Å

hej. köpte i dag en väggalmanacka för 2017- på en bild var det en bro.Det var en vit kyrka,Det var en häck och några träd, en liten väg gick ner ttill vattnet vid bron,vattnet var spegelblankt och träden speglade sig i vattnet, Var kan det vara då??

24 nov, 2016

Per-Anders StrömbergKan det vara Själevads kyrka kanske? Jag har själv fotat den vid flera tillfällen och det låter som den på din beskrivning? Den är utnämnd till Sveriges vackraste kyrka.

30 nov, 2016
Sonja C

Hej Sonja C heter jag. Jag undrar om du kommer in på korsorden,gäller bara Guldmedlemmar får jag till svar. Har du något bra tips vart man ska vända sej. telefoneriet är inte heller tillgängligt. Är Guldmedlem sedan lång tid.Du brukar klara det mesta har jag märkt. Ha dé.

5 aug, 2016

Per-Anders StrömbergHej Sonja! Du får verkligen ursäkta mig att jag inte svarat tidigare. Har inte sett någon avisering om att det kommit meddelande. Går sällan in på min "Start"-sida. Såg att du skrivit först igår. Glömde sedan bort att svara. Har du fortfarande problem med att komma in på kryssen. Du får nog ligga på och ringa igen. De verkar ha haft lång semester i sommar. Jag har ringt nästan varje dag i juli men inte kommit fram. Om du behöver fråga mer, skriv då gärna i "Meddelande". Då får man avisering om att det finns att läsa. Ha det gott så länge!

10 aug, 2016
Danica D

tack tack för all din hjälp

2 aug, 2016

Per-Anders StrömbergDu är så välkommen. :-)

3 aug, 2016
Hans P

Hej P-A När du läser det här finns redan facit på Svåra Krysset. Jag satt inte vid datorn igår kväll och jag inväntade inte månadsskiftet vid tolvslaget. Jag lyckades inte hitta något trots att jag googlade på alla bokstäver i alfabetet med varierande sökord vid sidan. Jag bestämde mig inte förrän igår att chansa och skicka in med SWAHN. Om jag hade hittat något hade jag skrivit det på forumet, men andra kan ju också leta. Jag utgår från att fler har letat men att ingen har hittat något. Jag funderar på att kontakta Pontus så här i efterhand och fråga vad han menade.

1 jun, 2016

Per-Anders StrömbergJo, det fanns ett svar från Lena Å. http://www.rakapuckar.nu/uncategorized/saklart-det-var-tina-turner-va-duktiga-ni-ar

1 jun, 2016
Karin P

Tack för rolig kamp! Vi fortsätter väl i morgon? Har tvättstugan 16-19 men annars inget annat inbokat.

2 apr, 2016

Per-Anders StrömbergOkej! Men nu kom ju Hans P på morgonen med 98%. Han ska alltid vara värst.

3 apr, 2016

Mest lösta kryss